sp_ARqTec

Arquitectura, Diseño, Historia y Arte.
Portafolio de un estudiante de Ingeniería de la Edificación

Abril 16, 2014 at 10:12am
0 notas
The mosaic floor. Zippori National Park. The “Nile House”. Israel.

The mosaic floor. Zippori National Park. The “Nile House”. Israel.

Abril 15, 2014 at 8:07pm
5 notas
Reblogueado desde premoderno
premoderno:

Claude Nicolas Ledoux | Rotonda de la Villete o Aduana Saint-Martin | 1784-1788

premoderno:

Claude Nicolas Ledoux | Rotonda de la Villete o Aduana Saint-Martin | 1784-1788

8:03pm
434 notas
Reblogueado desde hideback

hideback:

Frank Lloyd Wright (American, 1867-1959)

Rose Pauson House, Phoenix, Arizona, 1939-1941

The Rose Pauson House is one of many tragic losses in Frank Lloyd Wright’s career. Despite taking nearly 3 years to design and build, the house lasted only 1 year. It burned in a catastrophic fire in 1943.

After the fire, the stone ruins persisted on the prominent Phoenix hillsite for over 30 years. Covered in tags, the area was called “Ship Rock.” The ultimate desecration of the site occurred when the ruins were moved to a nearby housing development to become the entrance sign for “Alta Vista Estates” (bottom photo).

(vía 33arquitectures)

7:59pm
15 notas
Reblogueado desde premoderno
premoderno:

Michelozzo | Palacio Medici-Riccardi | Roma; Italia | 1444

premoderno:

Michelozzo | Palacio Medici-Riccardi | Roma; Italia | 1444

Abril 14, 2014 at 6:22pm
11 notas
¿Cómo se construían las bóvedas de crucería en la Edad Media?http://www.arquifobia.com/2012/03/como-se-construian-las-bovedas-de.html

¿Cómo se construían las bóvedas de crucería en la Edad Media?http://www.arquifobia.com/2012/03/como-se-construian-las-bovedas-de.html

6:22pm
0 notas
Castillo de Bulbuente: El proyecto trata de devolver a la sala el aspecto que tenía en el siglo XIV

Castillo de Bulbuente: El proyecto trata de devolver a la sala el aspecto que tenía en el siglo XIV

Abril 13, 2014 at 10:36pm
0 notas

3:54pm
695 notas
Reblogueado desde cjwho

cjwho:

Gewad, Ghent, Belgium by Atelier Vens Vanbelle | via

This project brings together four new apartments which run perfectly under, over and trough eachother. The building was erected on the spot where once stood a burnt costume shop. Maarten bought the dilapidated house with his brother and parents, and began puzzling together with his business partner Dries. “There was a lot of thinking concerned. We started from zero, only preserving the rear facade. Not only an urban intervention, but thanks to the old rear facade the original dimensions of the courtyard were also retained.” ”Each apartment overlooks both the street, the central patio, and the courtyard, so that at any time of the day somewhere sunlight can come in.

Whoever enters the building, stands on a particular courtyard. The architects had shortly before the start of the project on tour in Italy, and there the idea grew. “You will see countless courtyards with stairs, balconies and doors in places where you least expect it. That was also the intention: that you step inside and not immediately know how the apartments are oriented. ‘The staircase consists of different materials and we even spotted a piece of’ reverse ‘staircase. “It reminds of a drawing of graphic artist Escher, which kicks all directions seem to go.” The patio provides a unique circulation throughout the building. The residents come out against each other, or see each other occasionally pass through a window. “Without that privacy is violated. We made sure that no one else is living inside look. “The patio is built with stones recovered from the burned building. Above the patio there’s a large mirror made of polished aluminum. It was positioned in a way it reflects down the sunlight during the day and seen from below it reflects the sky.

Photography: Tim Van de Velde

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe

3:54pm
74 notas
Reblogueado desde archimaps
archimaps:

Section of a court inside a private residence, Pavia

archimaps:

Section of a court inside a private residence, Pavia

3:53pm
171 notas
Reblogueado desde archimaps
archimaps:

Construction renderings for domes

archimaps:

Construction renderings for domes

Abril 12, 2014 at 12:04pm
72 notas
Reblogueado desde drawingdetail
drawingdetail:

Michelangelo Buonarroti, Study for the Porta Pia, 1561. Chalk and ink on paper, 44.2 x 28.1 cm. Casa Buonarroti, Florence.

drawingdetail:

Michelangelo Buonarroti, Study for the Porta Pia, 1561. Chalk and ink on paper, 44.2 x 28.1 cm. Casa Buonarroti, Florence.

12:03pm
202 notas
Reblogueado desde homedesigning
homedesigning:

Bed On The Ceiling

homedesigning:

Bed On The Ceiling

11:53am
49 notas
Reblogueado desde wherearchitectureisfun

cartografico:

Fernando Higueras y Antonio Miró | Intituto de Patrimonio Cultural de España (conocido como la corona de espinas) | Madrid; España | 1960-1990

wherearchitectureisfun:

WAÏF: When architecture is just perfect

Instituto del Patrimonio Cultural de España

Fernando Higueras (1930-2008) and Antonio Miró (1931-2011)

Madrid, 1960-1990

Source

11:52am
4 360 notas
Reblogueado desde uberclicks
goldenveil:

Islamic Architecture / Morocco

goldenveil:

Islamic Architecture / Morocco

(Fuente: uberclicks, vía scitovias)

11:52am
442 notas
Reblogueado desde subtilitas

subtilitas:

Antonio da Costa Lima & L Arquitectos - Caxias house, Queijas 2012. Via, photos (C) Fernando Guerra